Petr Hulinský

Uzavření lesoparku v Troji? Zbytečná šikana

5. 05. 2011 9:44:17
V sobotu odpoledne se v pražské Troji uskutečnil protest proti uzavření lesoparku a vyhlídkové stráně, ke kterému přistoupila pražská botanická zahrada. Akce nazvané Pochod proti plotu se zúčastnily zhruba čtyři stovky lidí. Doufám, že protest, podpořený i úspěšnou peticí (podepsalo ji přes tři tisíce lidí), přiměje ředitele Oldřicha Vacka proces uzavírání lesa pro veřejnost zastavit.

Oplocení části botanické zahrady v podstatě odřízlo jednu část Troji od druhé a oplocený prostor musejí občané obcházet. Mnoho lidí se tu přitom nejen věnovalo rekreaci a odpočinku, ale chodilo tudy i do práce či za zaměstnáním.

Ano, i v současnosti se dá lesem projít, ale pouze v otevíracích hodinách a navíc za poplatek... Podle mě jde o absurdní omezovaní občanů a naprosto zbytečnou šikanu. Proto jsem plně na straně odpůrců „plotu“.

Botanická zahrada se hájí tvrzením, že opatření je v souladu se schváleným Generelem Botanické zahrady hl. m. Prahy. Jsem připraven, stejně jako zástupci obvodní organizace sociální demokracie na Praze 8, usilovat o takovou změnu Generelu, aby bylo možné navrátit tento prostor zpět do volného užívání občanům hlavního města Prahy.

Autor: Petr Hulinský | karma: 8.84 | přečteno: 1109 ×
Poslední články autora