Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

6. 7. 2008 20:29
Už nemáš argumenty Vaclaveku?

Že mi nadávaš. Poradit chci od Zeleniny a od SGD ty ,,nové,, historiky. Nemluv za ně! Já na tvé názory házím bobana Mirdo. Žvaň si co chceš, já už vím že jsi chorý a že ti s tvým názorem na svět pomůže jen jedná věc! A piš k věci, ne co se ti hodí, ty zmatený, nešťastný člověče. ;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 7. 2008 15:37
Pravda je

že naše dějiny byly tak debilně upravené -počínaje Palackým, přes prvorepublikové tkzv. historiky až po ty komunistické novátory.  Husitství k těm nejsvětlejším stránkám naší historie rozhodně nepatří, ale těžce se to přiznává.

0 0
možnosti
K

Kakarel

5. 7. 2008 18:27
Kterým báchorkám

věříš ty zelenino pomatená a nešťastná? A sněmovna je hodně bolševická, protože je tam dost bolševíku z ODS! Co akční filmy z druhé strany Atlantiku. To je lepší a kvalitnější než filmy o Žižkovi, Husovi, který dojel na glejt od té lišky zrzavé! Čeští nacionalisté Palacký a Jirásek. SGD kdes to sebral? Vy berete vědomosti od kterých ,,historiků,,? Poraďte nevědomému?!;-D

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

6. 7. 2008 9:59
Re: Kterým báchorkám

Nevědomému se poradit dá. Troubovi ovšem ne. Čili ti neporadím :-)

0 0
možnosti
K

Kakarel

5. 7. 2008 18:04
Václavek.

Já ale píšu o tobě a o tom Hulinským, co jste to za hnědky! Ty mi připadáš jako když jsi mimoň! Ty se jednou tou nenávisti k čemukoliv a komukoliv, kousneš sám do Hrdele. Já taky umím číst a historii mám rád. To jen ty si myslíš, že jsi sežral Šalamounové .ouno! Ty píšeš, jak to tobě vyhovuje, názor jiných je u tebe blbost. Kroutíš se jak had anebo červ na háčku. S tebou bych nechtěl sedět u stolu ty toulavý mnichu zpocenej.  ;-D

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

6. 7. 2008 10:05
Re: Václavek.

Sdělovat ti historická fakta je jako házet perly svini a stlát oslu na růžích. A to po mě nikdo nemůže chtít. Žij blaze ve své nevědomosti tak jako sis s ní vystačil po svůj dosavadní život :-)

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

5. 7. 2008 17:52
Omyl

který schválila polobolševická sněmovna, 5.VII. svatých Cyrila a Metoděje== makedonských Řeků, kteří povoláni Rostislavem přinesli křesťanskou lásku, pokoru před Bohem, lidu písmo a vzdělanost a kontra 6.VII. svátek Husa, který přinesl zmar, loupeže, vraždy, fanatizmus, upalování za živa ve stodolách, zlodějny všeho druhu. Český bolševik musel přece vyvážit sv. Cyrila a Metoděje a katolický farář, který inspirován Wicleffem vyhlásil sebe za nejchytřejšího katolického filosofa, posloužil a český fantasmagor pak natočil bolševickou báchorku, které dodnes nevzdělaný pomatenec věří.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

5. 7. 2008 18:14
Re: Omyl

Nebudu polemizovat s Vaší charakteristikou Jana Husa, protože je to velmi jednostranné. Ale to co píšete o Konstantinovi a Metodovi je nesmysl. Láska tu byla i před nimi, písmo a vzdělanost také. A s tou kulturou? No řekněme, že ji obohatili.

0 0
možnosti
K

Kakarel

5. 7. 2008 13:17
Václavku, já mluvím o tvé nenávistí,

o tvém hnědém náhledu, a o tom pivním náhledu: jsem abstinent, nekuřák. Ale dle tvé aktivity dnešní mi připadá, že ty jsi ještě nevyčichl ze včerejška! A ty tvoje kněžské názory, nejsi doopravdy ,,nějaký,, naštvaný Boblig? Co nějaký ohýnek? Co? Jestli tě to baví, tak rychle k lékaři! Ať se to zastaví co nejdřív a nejsi tam dlouho!;-D;-D

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

5. 7. 2008 15:59
Re: Václavku, já mluvím o tvé nenávistí,

Světská moc představovaná Bobligem mimochodem upálila i několik katolických knězů v souvislosti s čarodějnictvím. Mluvit v tomto smyslu o Husovi znamená jen přiznávat se k naprosté neznalosti. Což je typické a ani nic jiného od tebe neočekávám Kakarle.  

0 0
možnosti
S

SGD

5. 7. 2008 13:07
Je to smutné

Je smutné jak bolševici(Vávra) a před nimi čeští nacionalisti(Palacký a Jirásek) dokázali z náboženského fanatika Husa udělat světce, kterému se klaní i ateistiRv.

0 0
možnosti
SC

Pikot

5. 7. 2008 12:37
Hus byl koncem listopadu 1414

osvobozen z obvinění jeho 24 thesí (z 28!) a byl svobodný. Protest "české" strany, která věděla kdo Hus je a co může způsobit byl proces v květnu 1415 obnoven.  Výsledek se slaví v červenci...

0 0
možnosti
B

BlackDog

5. 7. 2008 13:32
Re: Hus byl koncem listopadu 1414

Je dobré,že i v té době se našlo pár rozumných Čechů,kteří se přimluvili za likvidaci toho fanatika;-D

0 0
možnosti
PV

Kylchap

5. 7. 2008 12:06
Vaclavku,

nejsou Voni potomkem Piccoliminniho? Nebo jakéhosi Bobliga?

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

5. 7. 2008 12:11
Re: Vaclavku,

Kromě svých blábolů nevíš nic.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

5. 7. 2008 12:03
Jak tohle může české ateisty zajímat?

Hus pokládal za pravou církev jen společenství predestinovaných, kteří dohromady tvoří mystické tělo Kristovo. Člověk zavržený od Boha nikdy nemůže být členem svaté univerzální církve, nýbrž se sobě rovnými tvoří rovněž společnost zavržených. Podle stupně víry a milosti se mnozí křesťané vměšují mezi predestinované a domnívají se, že patří k církvi, ale před Bohem patří ke společnosti zavržených. Jsou sice v církvi, ale nejsou z církve. Církev predestinovaných je ovšem církev neviditelná. Bez Božího zjevení nikdo nemůže vědět, zdali k ní patří.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

5. 7. 2008 12:03
Re: Jak tohle může české ateisty zajímat?

Hlavou této neviditelné církve není Petr ani Pavel, nýbrž pouze Kristus. Římský papež se může zvát náměstkem Kristovým jen tehdy, je-li predestinovaným a Pánu věrně slouží. Nadřazenost biskupa římského nad jiné biskupy (primát) není z ustanovení Kristova, ale je to dílo císařů, hlavně Konstantina Velikého. Hus však přijímá skutečný stav církve, v níž papežství existuje, chce být papeži poddán, pokud přikazuje, co je ve shodě se zákonem Božím. Žádá jen, aby papež nepanoval světsky, aby se vlády nedomáhal násilím, aby žil mravně. Je-li však v mravech protivou Krista, pak je zloděj, lotr a nejvyšší antikrist.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2379x
Stínový ministr pro místní rozvoj ČSSD. V roce 1996 zvolen poslancem Parlamentu ČR, v letech 2002 až 2006 byl náměstkem primátora hl. m. Prahy a od roku 2006 je předsedou finančního výboru ZHMP. Je víceprezidentem Českého svazu taekwondo WTF, členem Českého olympijského výboru a čestným předsedou Českého paralympijského výboru.
Více o autorovi na www.hulinsky.cz

Seznam rubrik