Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

icbc

3. 3. 2009 13:51
Veřejně prospěšné práce

Obce a města můžou přece využít odsouzeným k VPP!!

Nehledě na to, že by takto mohli využít i nezaměstnaných!!

0 0
možnosti
M

MoUdrostrak

3. 3. 2009 8:24
My, tunelari a defraudanti v dreSSu sociopatu u ODS za 10%

My, tunelari, defraudanti, pharmaceuti, zRADARi a privatiSSeri v dreSSu sociopatu z ODS prevelice touzime, abyste Vy, nasi mili pravicujici oVcane, delegovali Vase dane k nasemu rozhodnuti, komu sverime ne/uklid obecnich chodniku a komunikaci.

'

Vice demokracie, vice pravice, vice dani, vice chodniku, vice desatek pro nas a nase deti z vyberovych rizeni!

'

Vazeni oVcane, keltsti zapadoEUropane Cesi, mili pravicujici volici, dekujeme Vam, ze umoznujete nam a nasim rodinam z Vasich dani a z desatku od nasich pravicove smySSlejicich sponSSoru v dreSSu ODS, vystavbu novych rodinnych domku nejen v VToskansku a socialnich minibyticku ve Spojenych arabskych emiratech. Doprava po moUdre! Vice ViKKi Kozenych, Radku Krejciru, pravice, chodniku, sponSSoru a tklivych dilek pana Rence Packed by KSCSSDR^

0 0
možnosti

ajsek

3. 3. 2009 8:15
ty malej bolševiku

první MUSÍ být právo, až pak peníze; a současný stav je prostě troufám si tvrdit až protiústavní, a tak je třeba ho upravit do zákonné podoby; bude to patně znamenat zvýšení daní měst a obcí, ale bude to správné; je to těžké pochopit, viď ? hybaj do Severní Koreje, tam to řídí tatíček, který ti bude vyhovovat; a neboj, všechno ti ot vých povinnostech oznámí včas ! ;-D

0 0
možnosti

ajsek

3. 3. 2009 8:16
Re: ty malej bolševiku

psáno pro pana Libora M., za chybu se všem omlouvám !

0 0
možnosti
OU

3. 3. 2009 6:50
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
C

cojanato

3. 3. 2009 0:01
Zadarmo hrabu a uklízím obecní chodníky,......

... a nemám to pojištěný !:-(Jiní zas strkají problémy do šuplíku, průšvihy a korupci zametají pod koberec a přitom hrabou, hrabou a hrabou a mají to často již pojištěný.;-D

Od pana stínového kocourkovského ministra obrany bych čekal více, než stesky nad záhadou, zda a jak možno kopat v případě poruchy na inženýrských sítích pod chodníky. Co takhle nějaké poutavější téma, třeba korupční skandály a hospodaření na Ministerstvu obrany, předražování veřejných a obecních zakázek, apod.?8-o

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 3. 2009 19:50
Co to je???

"Jde totiž i o to,

že pod chodníky vede řada inženýrských sítí, jejich majitelé jsou navíc

různí. Když praskne plynové nebo vodovodní potrubí, jakou vyhláškou se

bude upravovat proces žádosti o rozkopání chodníků?"  Jak můžete napsat takovej žvást. Když praskne potrubí, tak nikdo přece nebude nikoho žádat o rozkopání chodníků. Tady jde jednoznačně o věcné břemeno a společnost spravující inženýrské sítě nemá důvod kohokoliv o cokoliv žádat.

0 0
možnosti
C

chodovar

2. 3. 2009 17:15
Je to jednoduché

      Hlavní je otázka zodpovědnosti, tedy to, kdo má platit pojištění. Jednoznačně majitel, tedy obec.

      Já budu klidně chodník uklízet (patří to ke slušnosti), ale zodpovědnost za úrazy platit nechci, to je věc majitele.

      Připadá vám to složité? Samozřejmě český člověk z toho udělá nepochopitelnou detektivku!

0 0
možnosti

ajsek

3. 3. 2009 8:17
Re: Je to jednoduché

díky, tohle bych podepsal R^

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

2. 3. 2009 15:27
hlavu si mohu ukroutit

ten pan Hulinský musel být asi uplně zhulený když to psal, protože mu zcela unikl fakt,  že chodníky a veřejné cesty vždycky patřily a patří obci. Majitel přilehlého domu  až doposud byl povinen tuto cestu uklidit a byl finančně sankciovan když tak neučinil. Novela jen upravuje povinnosti vlastníka. nic víc. 

0 0
možnosti
G

gumidos

2. 3. 2009 15:16
Zase špatně

sic e je to pokus obhájit novelu, ale chybí to podstatné - tedy nezdůvodňovat, proč by měly chodníky patřit obci, která je bude uklízet, ale že chodníky prostě nepatří majitelům domů a ti je přesto uklízet musí. Do důsledku vzato pod hrozbou ztráty majetku - pokud zanedbají údržbu a někdo si něco provede a pojistka to nepokryje (a pokud nebude vůbec uhrabáno, pojistka to nejspíš nekryje), bude platit náhradu tomu poškozenému a zároveň náklady na léčení  - klidně mu bude exekučně prodán dům.  Příkladem může být majitel domu s pozemkem na křižovatce ulic ve městě. Klidně může mít přilehlý chodník 100 metrů, který nechce, nepoužívá ani o něj nestojí, dokonce po něm ani nechodí a přesto musí hrabat a hrabat. Znepřistupnit chodník např. když bude mít zlomené obě nohy a páteř prostě nemůže, a musí hrabat. Hrabat a hrabat. Je to tak pitomý systém, že je podobný jako regulace nájemného - stát zasahuje do práva vlastníka a zásadně ho omezuje ve svobodě. De facto jsou to nucené práce.

0 0
možnosti
JF

JiriTP

3. 3. 2009 7:03
Re: Zase špatně

To je presne ono - hrabat a hrabat a uklizet musite a za svoje, ale pokud budete potrebovat na cas na codniku neco slozit (stavebni material apod...) pripadne postavit (leseni atd.) obec vam milerada napali "zabor verejneho prostranstvi" a pochybuji, ze to udela jen tak z dobroty zadarmo.

0 0
možnosti
V

vilous

2. 3. 2009 15:08
O čem

Blábol. Naprosto mi uniká, co jste chtěl říci. Tedy pokud jste měl nějakou myšlenku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2379x
Stínový ministr pro místní rozvoj ČSSD. V roce 1996 zvolen poslancem Parlamentu ČR, v letech 2002 až 2006 byl náměstkem primátora hl. m. Prahy a od roku 2006 je předsedou finančního výboru ZHMP. Je víceprezidentem Českého svazu taekwondo WTF, členem Českého olympijského výboru a čestným předsedou Českého paralympijského výboru.
Více o autorovi na www.hulinsky.cz

Seznam rubrik