Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

7. 10. 2009 22:25
Ať dělali co dělali, autor článku je nespokojen

Když se pokusili pomoci Slovenskému národnímu povstání, bylo to špatně, když neměli síly na pomoc Varšavskému povstání, bylo to také špatně. Tak už pak nevím.

Samozřejmě, Stalin pak vyslyšel geniální strategický návrh autora článku a obešel hornaté Slovensko přes Rumunsko, které zrovna kapitulovalo.

0 0
možnosti

Don don

7. 10. 2009 16:19
pravda

autore je taková, že zde budete obviněn z manipulování s dějinami. Bolševická propaganda si i zde vybere svou daň. Komunista je totiž horší nacisty. Komunista si zajaté nacisty utvořil jako své spolupracovníky a donašeče. V tom je jejich zlo. Bolševik dal světu jen teror a lágry. Nic Víc!!!

0 0
možnosti

kaktusak

7. 10. 2009 22:26
Re: pravda

;-D

0 0
možnosti

Yesname

7. 10. 2009 15:40
Ten Váš článek

je vlastně taky tendenční. Uvědomujete si to? I Vy překrucujete. Tak proč by to někdo neměl dělat ve svatém zájmu?

0 0
možnosti

fouly

7. 10. 2009 14:51
Kritika

této operace se v žádném případě netýká vojáků a nižších velitelů. Zřejmě zvítězily politické důvody Stalina a ostatních zločinců, kteří nechtěli dopustit, aby tisíce

vojáků po návratu do ČR  rozšiřovali svoje hrůzné zážitky z komunistického Ruska.

Tak se naplánovala poslední bitva na Dukle, kde v bojích proti zkušenému nepříteli,

opevněnému a zastříleného na kopcích šli tisíce vojáků na smrt. A ještě jim namluvili

že Duklu brání slovenští vojáci, kteří by určitě nebojovali. !!!!

0 0
možnosti

kaktusak

7. 10. 2009 22:22
Re: Kritika

Když se pokusili pomoci Slovenskému národnímu povstání, bylo to špatně, když neměli síly na pomoc varšavskému povstání, bylo to také špatně. Vás asi mrzí, že nezvítězila ta druhá strana.

0 0
možnosti

kocourek-černý

7. 10. 2009 14:29
Dukla byl zločin proti lidskosti

za vojáky stáli politruci Reizina (zakladatel OBZ)  a pozdějšího prokurátora Váše (který dnes žije jako bohatý důchodce v domově) s pistolemi a tím je hnali přímo do salev německých kulometů. Mám fotky jak stojí společně s důstojníky NKWD se zdrádcem Svobodou (měl to v krvi a byl vazalem Sovětů) na hraniční čáře v Tatrách. Následný Košický program by začátek diktatůry národní fronty v čele s KSČ. A pan Beneš to podepsal.

0 0
možnosti

kaktusak

7. 10. 2009 22:27
Re: Dukla byl zločin proti lidskosti

Beneš podepsal, asi měl v čerstvé paměti zradu západních spojenců.

0 0
možnosti

petrph

7. 10. 2009 12:45
A nezapomeňme proč vlastně

Že hlavním důvodem pro rozjetí Dukelské operace (která ani nebyla v plánu Rudé armády - tak hloupí nebyli ani ruští generálové) byla informace, že průsmyky přes Duklu drží slovenské jednotky, a venkoncem celé Slovensko už je v proudu národního povstání, takže stačí aby ruské armády ale i české jednotky v jejich sledu) během pár dní přejely Duklu a prakticky bez boje prošly až do Čech - to mohlo zkrátit válku o celé měsíce. Takové šanci nešlo odolat - v rychlosti byly přeskupeny ohromné vojenské zdroje a vrženy směr Dukla (připomíná to nápadně most u Remagenu na západní frontě). Jenže to nevyšlo - Němci "národní povstání" na Slovensku v rychlosti zlikvidovali, zbytky partyzánů se stáhly do hor, kde nepůsobili větší hrozbu, slovenské jednotky v Dukelském průsmyku byly nahrazeny elitními německými jednotkami - a začal masakr, který už nešel zastavit ..

0 0
možnosti

Mareš

7. 10. 2009 12:19
zapoměl jste na úlohu Beneše a jeho přemlouvání Stalina o

"politický" útok na Dukle.

Ale stejně se divím že ČT1 pustila včera do zpráv tu "kontroverzní" událost. Sice nepadlo ani slovo o tom kdo na Dukle bojoval , Jestli to byli Indiáni proti Římanům , nebo co, ale i tak je to pokrok po desetiletích mlčení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2379x
Stínový ministr pro místní rozvoj ČSSD. V roce 1996 zvolen poslancem Parlamentu ČR, v letech 2002 až 2006 byl náměstkem primátora hl. m. Prahy a od roku 2006 je předsedou finančního výboru ZHMP. Je víceprezidentem Českého svazu taekwondo WTF, členem Českého olympijského výboru a čestným předsedou Českého paralympijského výboru.
Více o autorovi na www.hulinsky.cz

Seznam rubrik