Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lrkfa1

31. 8. 2011 9:51
Milionář Hulínský má vyjímečně pravdu.

Karma.

0 0
možnosti
LZ

generallz

31. 8. 2011 9:28
On totiž Hulínský....

On totiž Hulínský by v 50. letech byl samozřejmě velmi loajální komunista, takže jeho odpor k Mašínům vyplývá z jeho představy, že on sám by se mohl stát obětí těch, kteří by se odvážili bojovat za svou svobodu.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

31. 8. 2011 11:31
Re: On totiž Hulínský....

Kecáš

0 0
možnosti
LV

Konópek

31. 8. 2011 8:48
To se

vám nedivím soudruhu. On když někdo hostí ruské generály a leze jim do zadnice, tak bude mít ke komunistům hodně blízko...:-P

1 0
možnosti
L

lrkfa1

31. 8. 2011 9:53
A zazpíval jim jako naše pěnice tornádo Vlastička ?

;-D

2 0
možnosti
N

Novotnak

31. 8. 2011 0:17
Komunisti vyhlásili válku proti třídnímu nepříteli

Mašíni byli třídním nepřítelem, kterému byla vyhlášena válka. Pravidla této války určili ti co ji vyhlásili (popravy nevinných, krádeže majetků, mučení). Podle těchto pravidel skupina kolem bratří Mašínů bojovala, byla to pravidla této války, mohli utéci, mohli se vzdát a stát se poraženými a zajatci této války, jako miliony jiných. Ne, oni se v této válce nevzdali, ale bojovali. Pokud je chcete soudit za to, že bojovali podle pravidel této války, suďte je, ale musíte nejdřív odsoudit tuto válku. Chcete je trestat za to, že bojovali podle pravidel této války? Nejdřív musíte potrestat všechny ty, kteří tuto válku začali a ty, kteří ji vedli. Až nebude jediného člověka, který by vedl válku, pak teprve nebude třeba hrdinů, kteří se válce postaví na odpor.

P.N.

2 0
možnosti
PV

pavsson

31. 8. 2011 15:12
Re: Komunisti vyhlásili válku proti třídnímu nepříteli

Moje řeč.

0 0
možnosti

feketekuta

30. 8. 2011 23:20
nevinnost

Lidi, na co si myslite, ze ty fizlove meli ty zbrane. Ano byla to jejich prace, davat pozor aby nikdo neprotestoval proti popravam nevinnych lidi a zabavovani majetku. Jaky nevinny policajti? Meli podepsanou prisahu tomu podelanymu rezimu, jehoz dozvuky si muzeme dosud uzivat v plkach pana Hulinskeho.

1 0
možnosti
PV

grimosa

30. 8. 2011 23:29
Re: nevinnost

možná to nevíte ale i v dobách diktatury existuje běžná kriminalita, kterou je potřeba řešit. Nadšení policisté-komunisté určitě nesloužili na zapadlé služebně ale měli teplá místečka někde úplně jinde.Podříznutím takového pochůzkáře, který možná byl v té vesnici za trest asi moc odboji nepomohli. Stejně tak zavraždění pokladníka, který nebyl komunista a ani člen LM(jak se někde mylně uvádí) a jehož rodinu pak do týdne komunisté vystěhovali z bytu také není jako čin hodno obdivu.

3 0
možnosti

feketekuta

30. 8. 2011 23:02
moralku nemuze kazat lump

Nedivim se, ze prizmatem vasi moralky chapete ciny bratri Masinu jako zlociny. Male domu, klientelisticke prasarny a volebni podrazy, kterych se vy dopoustite, totiz vas samotneho mohou jednou dostat do situace, kdy s vami lide budou chtit zuctovat a vy by jste rad zustal i po zbytek sveho zivota nedotknutelny. Samozrejme, ze lide, kteri chteji hajit svou svobodu v totalitnim rezimu jsou pro vas neprijatelni, protoze i vas zpusob mysleni je totalitarsky. Vase postaveni je pouze produktem uzavrenosti politickych stran a chybejicich elit, ovsem vy je jiste vnimate, jako neco co si zcela zaslouzite. Elity nam bohuzel chybi i kvuli tem 50 letum, ktere si Masini nechteli nechat libit. Zkuste si predstavit situaci, kdy vam zabavuji majetek ke kteremu jste se dostal svym vsivym jednanim. A hned potom si predstavte, ze by to byl majetek, ktery vytvarelo nekolik generaci, coz samozrejme neni vas pripad. A hned potom si predstavte policajta, ktery dava pozor na to aby se vam tohle vsechno libilo

0 0
možnosti
PV

grimosa

30. 8. 2011 23:19
Re: moralku nemuze kazat lump

to co píšete je pěkné, jaké máte důkazy pro to, že věříte jejich tvrzení o odboji? Já nevidím totiž jediný čin, který by je odlišoval od obyčejných loupeživých vrahů, rád bych se mýlil ale opravdu nemůžu najít na jejich obhajobu nic uchopitelného, Třeba osvobození nějakého politického vězně, atentát na funkcionáře KSČ či nějakého soudce zapleteného do tehdejších politických procesů. Vražda a okradení pokladníka může být jen obyčejný kriminální čin(tím spíše že peníze použili na soukromé účely) a řeči o odboji jen snaha ospravedlnit se.

3 0
možnosti
RH

roman15

30. 8. 2011 22:45
Odmítám připustit, že synové pplk. Josefa Mašína byly vrazi

Spíše se jedná o komunistickou interpretaci slabého protikomunistického odboje, který vlastně podle nich neexistoval.

http://cz.altermedia.info/historie/josef-masin_3271.html

1 0
možnosti
RH

roman15

30. 8. 2011 23:16
Re: Odmítám připustit, že synové pplk. Josefa Mašína byly vrazi

myšleno PODLE KOMUNISTŮ ANI NEEXISTOVAL

0 0
možnosti
PV

pavsson

30. 8. 2011 22:25
Válka

Komunistický režim byl zločiný. Vraždil, kradl, intrikoval. Chápu lidi té doby, kteří byli ochotni s tímto zločiným režimem bojovat se zbraní v ruce. Naopak nechápu tisíce živnostníků, kteří bolševické lůze odevzdali majetek pouze se slzou v oku. Mašínové nebyli ani vrazi, ani hrdinové. Vedli s bolševikem válku, podobně jako odbojáři za války s nacisty. Je snad odbojář, který vyhodil do povětří vlak vrahem? A závěrem. Nepochybuji o tom, že jestli na něco Mašínové nečekali a nečekají, je nějaké české vyznamenání. Navíc od lidí, kteří více či méně s režimem kolaborovali.

0 0
možnosti
PV

grimosa

30. 8. 2011 23:12
Re: Válka

dobře se vším souhlasím, jak ale víte že Mašínové vedli jak píšete bolševickou válku? Podle čeho soudíte? To je pouze jejich tvrzení, které tu spoustu lidí papouškuje. Já bych ale chtěl vidět jakýkoliv skutek, který by je odlišoval od obyčejných vrahů

4 0
možnosti
OK

AREDAK

30. 8. 2011 22:18
JE VELMI SMUTNÉ,

že tento stát, vyznamenal jako představitele třetího odboje obyčejné lupiče a vrahy Mašíny, ze kterých  dělá modly. Všichni na ně tyto vrahouny pějí chválu, ale neslyšel jsem, že by vyznamenání dostal někdo ze SKUTEČNÝCH odbojářů proti komunistům. Omlouvám se, pokud jsem to nepostřehl.

P.S:: Havel a Klaus ( abecedně), jsou vzájemní bojovníci z opačných polů. Ale ani jeden z nich Mašíny nevyznamenal, neříká Vám to něco ?

P.S. : Já vím ,komunisté začali vraždit, atd ......

1 0
možnosti
OK

AREDAK

30. 8. 2011 21:58
PROSÍM

mohl by mi někdo konkretizovat odbojové činy Mašínů :

Začnu tím ,co jsem se dověděl já...

1./  Podpálil 11 ? 17 stohů.

Prosím, doplňte další :

2./ .....................

1 0
možnosti

feketekuta

30. 8. 2011 23:07
Re: PROSÍM

Vysmali se rezimu, ktery je nedopadl ani s 25000 vojaky, ackoli jim ti vojaci doslova slapali po zadech. To mu asi zasadili docela velkou ranu ne? Ty manevry urcite neco staly. Zkuste si precist treba Cestu na severozapad, nebo Zatim dobry.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2379x
Stínový ministr pro místní rozvoj ČSSD. V roce 1996 zvolen poslancem Parlamentu ČR, v letech 2002 až 2006 byl náměstkem primátora hl. m. Prahy a od roku 2006 je předsedou finančního výboru ZHMP. Je víceprezidentem Českého svazu taekwondo WTF, členem Českého olympijského výboru a čestným předsedou Českého paralympijského výboru.
Více o autorovi na www.hulinsky.cz

Seznam rubrik