Diskuse

Kdy změní velká voda naše myšlení?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pjotr_Pjotrovic

9. 9. 2010 10:11
Nespravedlná povodňová 100 Kč

Nechápu, proč bych měl platit na povodně formou daně. Je to sice kruté, ale fyzická osoba má dvě možnosti - nemovitost pojistit nebo nepojistit (ano, jsou i nemovitosti, které pojišťovny nepojistí, protože leží těsně u vody). Pokud si někdo nemovitost nepojistil, i když mohl, tak proč mu mám přispět povinně na obnovu nemovitosti? Co ten, který se pojistil a musel platit pojistku? Ten je vlastně bit 2x - platí svou pojistku a ještě musí přispět někomu, kdo si s pojištěním hlavu nelámal.

Dobrovolná stovka je něco jiného. Dobrovolnosti se meze nekladou.

0 0
možnosti

VasekN

9. 9. 2010 10:06
:-)

Souhlasím s tím, že pokud bude nějaká daň na povodně a obzvláště prosazuje-li jí vláda rovné daně ... má být tato daň rovná a hlavně procentuelní.

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

8. 9. 2010 23:22
copak?

dneska bez titulu?? a jo, tady to neni billboard....

0 0
možnosti

B-2

8. 9. 2010 20:49
souhlas, ale..

Pane Hulínský, velice si Vás vážím, ale srovnávat "povodňovou stokorunu" s problémem výše pokut je absurdní. Za prvé zmíněná stokoruna NENÍ trest jako pokuta, ale příspěvek. Váš příklad s matkou samoživitelkou je přinejmenším zavádějící, protože matka samoživitelka, pokud nemá nadprůměrný příjem, tak nejenom že daně neplatí, takže ani onu stokorunu, ale troufám si tvrdit, že má nárok na nějaké příspěvky od státu. Pokuta je trest a tudíž i dopad by měl být pro každého stejný, tím myslím aby to ten dotyčný dostatečně pocítil a měl i odpuzující účinek. Jinak souhlasím, že je důležitější odstraňovat příčiny a ne čekat až na odstraňování následků.

0 0
možnosti

Polička

8. 9. 2010 15:30
Zkušenost

Navštívil jsem v poslední době více míst postižených velkou vodou. Ne jako povodňový turista, ale jako dobrovolník při pomoci postiženým. Katastrofy narůstají. Kdo to neviděl, neuvěří. Když jsem se u nás zatím v ještě nepostižené oblasti zmínil, že je třeba změnit stav krajiny, byl jsem nazván zasr.ným ekologem a málem zbit....

0 0
možnosti

petrph

8. 9. 2010 11:13
tak možná je problém v tom my

Neboli jsou lidé kteří rozhodují o nařízeních a pak jsou lidé (a těch je většina), kteří se rozhodují podle nařízení a situace.

Takový typický příklad je majitel vyplaveného domu.Dostane od státu (a i třeba odjinud) peníze, a musí se rozhodnout co s nimi.

Buď vysušit a opravit vyplavený dům. Na to by mu ty peníze třeba stačily. Ale musel by mít od vlády ubezpečení, že se skutečně v dohledné době začnou stavět ta protipovodňová opatření a zábrany, na což i vláda i od něj vybírá zvýšené daně),takže riziko dalšího vyplavení bude minimální.

No a nebo vláda dá na vědomí rozhodnutí, že nechá řeky a potoky jak jsou a v určeném rizikovém pásmu se nemá co stavět. Takže občan si rozumně postaví nový dům o kus výš na kopci. Sice se přitom zadluží, ale zase nemusí platit nějaké povodňové daně.

No a pak je třetí varianta že vláda vybere povodňové daně a neudělá nic. A několikrát vyplavený občan může demokraticky bydlet jako houmlesák pod mostem...

0 0
možnosti