Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

komunista a nácek jedno jest

4. 9. 2011 18:21
pouze tlumočím:

Jsem členem konfederace politických vězňů. Bratry Mašíny považuji za vzor odpůrců stávajícího režimu. V těchto dnech pan president podepsal navrhovaný  zákon o „Třetím odboji“. Odboj se nedělá v rukavičkách a někdy při něm teče krev. V padesátých letech prohlásil president Zápotocký : „Komu se u nás nelíbí, může jit a my mu ještě kufry na hranici donesem“ - a jaký byl výsledek? 243 popravených, 147.000 odsouzených, nespočet mrtvých v uranových dolech ať už to byl Jáchymov, Slavkov či Příbram. Tehdy ministr Nosek prohlásil: „Nač ty svině věšet, dáme je do uranových dolů a tam budou makat a do třech let stejně pochcípají.“ Zavíralo se proto, že uranové doly potřebovaly otroky.

1 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

4. 9. 2011 18:21
Re: pouze tlumočím:

Já dostal 10 roků, přešel jsem 7 pracovních táborů. Zažil jsem roky,  kdy šlupka od brambor měla svojí cenu. Na Pankráci jsme pili vodu ze záchodu. To nás bylo na samotce sedm. Na pracovištích jsem byl v takové situaci, že kdyby mě hlídající SNB zastřelil a já mohl ještě promluvit, řekl bych děkuji. Proto před Mašíny hluboce smekám za jejich odvahu jakou prokázali. Komunismus je učení o lži, vraždě a podvodu.

Bývalý politický vězeň Otta Tulačka st., 29.8.2011

0 0
možnosti
JJ

Jay6

4. 9. 2011 2:58
Mašínové nevinné nezabíjeli

Nevinné muže, ženy a děti zabíjel bolševický zločinecký režim prostřednictvím bezcharakterních příslušníků zločineckého a teroristického ozbrojeného, uniformovaného Sboru Národní Bezpečnosti. Chudák esenbák Honzátko a jeho děti. Co takhle zmínit se o Václavu Švédovi a jeho dvou malých dětech, kterým bolševici zavraždili otce a uvěznili matku. A tu vraždu jejich neozbrojeného a spoutaného otce a to uvěznění jejich nevinné matky provedli Honzátkovi uniformovaní kolegové. Kde byla ta ženevská konvence, když bolševici vraždili nevinné v politických procesech a umučili v lágrech tisíce nevinných spoluobčanů? Navíc podle zákona 115 z roku 1946 není zabití uniformovaného zajatce zločinem, pokud jednotka působí na nepřátelském území a bojuje partyzánským způsobem boje. Ovšem historka s tupým nožem je fakt dojemná. To psal nějaký estébák? Ctirad Mašín byl válečný hrdina, nositel medaile Za Chrabrost a dobrý skaut. Honzátka, protože uniformovaný nepřítel s výcvikem mohl jako svědek ohrozit životy všech členů skupiny(bolševický režim totiž nebral zajatce jak se osobně přesvědčil Václav Švéda, Zbyněk Janata a také český národní válečný hrdina pan Ctibor Novák, bolševiky zavražděný strýc Mašinů, či jejich matka Zdena, kterou bolševici nechali těžce nemocnou bez lékařské pomocí chcípnout v kriminále, tomu se říká zločin proti lidskosti a ejhle nikdo za něj nebyl potrestán)zabil v krajní nouzi a sebeobraně celé skupiny, svým skautským nožem. A ten byl jistě v nejlepším pořádku. Udělal to tak, jak se to naučil od bývalých partyzánů z území protektorátu, kteří takto zabili desítky odzbrojených a spoutaných zajatců z řad německých vojáků i českých protektorátních četníků. A tito lidé už většinou členové SNB vedli kurz brannosti na podzim 1948 který absolvoval i Ctirad Mašín. Peníze byly původně určeny na úplatky pracovníkům ošetřovný koncentráku kde tehdy ležel Ctirad, aby se dostal ven. Ale nemá smysl se zabývat dalšími propagandistickými skvosty v tomto článku. Být autorem asi bych měl spíše morální problém s těmi 19 milióny korun, které si dotyčný nedávno vydojil z veřejných prostředků při svém zasedání v dozorčích řadách některých městských organizací hlavního města. Ovšem podle starého bolševického hesla z cizího(rozuměj státního či veřejného)krev evidentně neteče. Každý zloděj dnes cítí morální právo si plivnout na skutečné hrdiny. Inu národ soudců z lidu.

3 0
možnosti
TA

tajny agent

4. 9. 2011 3:47
Mašínové nevinné zabíjeli

Tak ja teda preji vsem obdivovatelum masinu at skonci stejne jako jejich obeti. ... co jineho rict zase na snusku absolutne nelogickych zaveru jako obvykle z "pravicoveho" pera. Pravice u nas je v podstate prihlaseni se ke krminalnim aktivitam.  To jako stat se "pravicakem" znamena zrict se logickeho uvazovani? ...  Chudaci ti co veri skutecnym pravicovym myslenkam ( jednajicim v podstate pouze o vysi statnich zasahu do ekonomiky)

2 0
možnosti
UKS

urceno ke smazani

3. 9. 2011 19:42
pro vas

jsou masinove vrazi. pro me jste zase neco daleko horsiho, jako politicky reprezentant strany ktera tu napachala mnoho zla. Vadi vam to? nazor jako nazor, mame tu svobodu, kazdy si muze myslet co chce.

1 0
možnosti
PV

grimosa

3. 9. 2011 23:17
Re: pro vas

moment, špatně jste si prečetl autoruv životopis, on není člen ODS.

3 0
možnosti
KT

Ježikača

3. 9. 2011 13:39
ano.

i přesto, že nemám ráda socdem politiky, ani populismus. je jedno, kdo řekne pravdu. i když na druhou stranu už jedno není, za jakým účelem. ale ať. autor přehledně a jasně předložil fakta.

2 0
možnosti
PV

grimosa

3. 9. 2011 23:20
Re: ano.

jaka fakta??? Mašíni musí dokázat, že tu podnikali odboj, kolik osvobodli politických vězňů, spáchali atentát na nějakého funkcionáře, ať to sepíší a potom budeme uvažovat o nějakém významenání. Na počet neviných obětí ale jsou na druhém místě, jenom spartakiádní vrah zabil více lidí.

3 0
možnosti
PM

petrik1960

3. 9. 2011 11:34
ano to je v pořádku

opačně by mne to udivilo, většina komunistů je nemá rádo.To je dobře. proč jste sděloval? Stranický úkol ? Magistrát šlape ?

1 0
možnosti
JB

baranka

3. 9. 2011 9:17
Pro mě sice také

Ale úplně stejní jako pohraničníci, kteří překročí hranice a střlejí po lidech... Rozkaz zněl jasně, muž s brašnou nesmí projít! :-/

0 0
možnosti
TA

tajny agent

4. 9. 2011 2:49
Re: Pro mě sice také

Vam se nejak film micha s realitou ne? nevim o pohranicnicichc co prekracuji statni hranice ... Jinak na naruseni statni hranice v dobe studne valky bylo pohlizeno asi podobne jako na kriminalitu dnes kdy policiste strili po ujizdejicich autech a podobne ... v 80-tych letech byla situace takova ze naopak STB nutila lidi co delali problemy emigrovat - kdyz se vam nas system nelibi tak bezte. \minuly rezim ale snad tady nikdo nechce ponevadz jsme byli pouze jednou z kolonii SSSR takze ruske hospodarstvi a ne ani to ciste socialisticke.

0 0
možnosti
SF

Stary Fafa

3. 9. 2011 4:33
Seda je teorie

Ale jestli se nemýlím, tak ta ochrana se týká uniformovaných vojáků, a oni byli popraveni nikoliv za toho Leciána atd., ale za velezradu a špionáž.

Jasne. Jenze podle mezinarodniho prava byli Gabcik s Kubisem zoldaci, kteri zakerne zavrazdili zastupujiciho risskeho protektora, ktery byl v Protektoratu na zaklade platne dohody mezi demokraticky zvolenym risskym kanclerem a demokraticky zvolenym Emilem Hachou. Navic, pan rissky protektor byl osobne velmi sympaticky clovek, hudebnik, sportovec a mel doma manzelku v osmem mesici tehotenstvi. Svet se jaksi nechce nechat napasovat do tech uhlednych pravnickych skatulek.

2 0
možnosti
PV

grimosa

3. 9. 2011 6:55
Re: Seda je teorie

mýlíte se, mezinárodní úmluva se netýká pouze uniformovaných vojáků ale i civilistů. Uznanou vládou tehdy byla exilová vláda v Londýně. Pod kterou spadaly i naše vojenské jednotky, Emil Hácha byl v té době Prezident Protektorátu Čechy a Morava a určitě se s ním nikdo v Německu nedomlouval na tom kdo zde bude protektorem.

2 0
možnosti
SK

slava kunst

3. 9. 2011 1:02
ve vašem případě je to pochopitelný postoj.

V době Mašínů byste byl nejspíš cílem a jestli někdy v noci cítíte na hrdle nůž, jsou vaše pocity odpovídající...

1 0
možnosti
ŠF

Gróf

2. 9. 2011 23:27
O tom, že to byli obyčejní vrazi, není žádných pochyb.

Tady si jen pravice chce vybudovat nějakou odbojovou platformu proti komunistům. Sáhli ale totálně vedle, zdá se, a nyní si žádný z nich nedovolí couvnout. Jo, davové prosazování nesmyslné ideologie, to je největší hrozba kterékoliv demokracie. Navíc se zdá, že roste rasismus a nacionalismus ve společnosti, a zdá se, že na tento extrémní populismus začíná jistá strana nepokrytě sázet.Rv

2 0
možnosti
PM

petrik1960

3. 9. 2011 11:36
Re: O tom, že to byli obyčejní vrazi, není žádných pochyb.

a kdy jsi si začal říkat gróf? vždyť s těmi jste přece zatočili ??

1 0
možnosti
BH

dropa

2. 9. 2011 21:26
Nějak jste pozapoměl na ty vrahy co jim zavraždili otce...

To měli pokorně čekat až je režim také zavraždí?8-o

0 0
možnosti
PV

grimosa

2. 9. 2011 22:12
Re: Nějak jste pozapoměl na ty vrahy co jim zavraždili otce...

jejich otce popravili nacisté v roce 1942, to byl skutečný hrdina a pochybuji že on sám by byl schopen podřezat svázaného člověka. Škoda, že v té době byli ještě malé děti, aspoň by se od otce něco naučili.

4 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2379x
Stínový ministr pro místní rozvoj ČSSD. V roce 1996 zvolen poslancem Parlamentu ČR, v letech 2002 až 2006 byl náměstkem primátora hl. m. Prahy a od roku 2006 je předsedou finančního výboru ZHMP. Je víceprezidentem Českého svazu taekwondo WTF, členem Českého olympijského výboru a čestným předsedou Českého paralympijského výboru.
Více o autorovi na www.hulinsky.cz

Seznam rubrik